به گزارش ایسنا، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این باره گفت: با حکم دیوان عدالت اداری، سه بنای تاریخی خانه پدری پروین اعتصامی و خانه "اتحادیه" در تهران و "سرای میخچی" در شهر رشت از فهرست آثار ملی خارج شدند.
مسعود علویانصدر ادامه داد: چند روز پیش، حکم خروج این سه بنای تاریخی بهدست من رسید. براساس این حکم، این سه اثر بهشکل قطعی از فهرست آثار ملی خارج شدهاند.
او با اشاره به اینکه دلیل روند روبه رشد خروج آثار تاریخی از فهرست آثار ملی را باید از دیوان عدالت اداری پرسید، بیان کرد: ما مراتب را به کمیسیون فرهنگی مجلس و هیأت دولت انتقال دادهایم.
همچنین در این زمینه، لایحهای را تنظیم کردهایم که اکنون در کمیسیون حقوقی دولت برای تقدیم به مجلس در حال بررسی است و مراحل قانونی آن پیگیری میشود.
وی افزود: من تعجب میکنم، به جای اینکه این مشکل از سوی همه دستگاهها بهعنوان یک ضرورت ملی محسوب شود و همه دستبهدست هم دهند تا این مشکل ملی را برطرف کنند، متأسفانه احساس میکنم برخی از این قضیه بهعنوان یک فرصت برای تخریب آثار فرهنگی و تاریخی استفاده میکنند.
علویانصدر تنها راه برای برطرف کردن این مشکل را اعلام اصلاحیهای از سوی مجلس در قوانین موجود در این زمینه دانست و گفت: قانونی که در این زمینه داریم، پس از آن استفساریه آمده و قانون در عمل، مقدم بر آن استفساریه مؤخر است.
قاعدتا باید ملاک عمل قانون جدید باشد، اینکه آنها (دیوان عدالت اداری) استفساریه را ملاک میگیرند، نمیدانم به چه استنادی است.
او ادامه داد: آنچه من از وظیفه میراث فرهنگی میدانم، ثبت آثار تاریخی و حفاظت از آن است، هیچ ضابطهای برای خروج آثار در اساسنامه میراث فرهنگی مندرج نشده، ولی اجرای حکمی که در دیوان عدالت اداری صادر میشود، یک قانون و لازمالاجرا است، میراث فرهنگی نیز توان استقامت در ارتباط با بحث آرای دیوان را ندارد.
وی تأکید کرد: شاید خواست و اراده ملی بتواند جلوی این قضیه بایستد و این تهدید مهم را از آثار تاریخی رفع کند.
علویانصدر با اشاره به پیگیریهای بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اضافه کرد: این سازمان در این زمینه، پیگیریهای کامل و لازم را انجام داده، حتی در شورای نگهبان بهصورت مکتوب پیگیری شده و در مجلس و دولت نیز این پیگیریها در حال انجام است؛ ولی متأسفانه هنوز پاسخی نگرفتهایم.